Μη μαδάς τη Μαργαρίτα

Η Μαργαρίτα Τζιμίκα και η Μαργαρίτα Τσιουμάκα πρωτοσυναντήθηκαν το 1999, όταν άρχισαν να σπουδάζουν Γεωλογία στο ΑΠΘ και ξανασυναντήθηκαν το 2004, όταν αποφάσισαν να μάθουν την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας. Από τότε μοιράζονται το πάθος τους για τα κοσμήματα, από το σχεδιασμό και την κατασκευή μέχρι τη χαρά του να τα φορούν και να τα βλέπουν να φοριούνται. Το 2011 αποφάσισαν ότι δε χρειάζεται πια να αναρωτιούνται "μ' αγαπά-δε μ' αγαπά" και δημιούργησαν το "Μη μαδάς τη Μαργαρίτα", ένα εργαστήριο σχεδιασμού και κατασκευής κοσμημάτων από ασήμι, χρυσό, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και σμάλτο. Δουλεύοντας δίπλα δίπλα, συμφωνούν, διαφωνούν, αλληλοσυμπληρώνονται, φαντάζονται, υλοποιούν, εξελίσσονται και μέσα από κλασσικές τεχνικές αργυροχρυσοχοΐας μεταμορφώνουν τα ακατέργαστα πολύτιμα μέταλλα σε σύγχρονα κοσμήματα που σκοπό έχουν να φορεθούν πολύ και να αγαπηθούν ακόμη περισσότερο.
Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις δύο Μαργαρίτες είναι η συνύπαρξη του ανάλαφρου σχεδιασμού και της αρτιότητας της κατασκευής. Τους αρέσει να μαθαίνουν κάτι καινούριο κάθε μέρα και πιστεύουν ότι η ομορφιά βρίσκεται σίγουρα στην απλότητα.
Τα κοσμήματα "Μη μαδάς τη Μαργαρίτα" σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στο χέρι με πολλή φροντίδα, με τη χρήση της φωτιάς και εργαλείων του παραδοσιακού αλλά και του σύγχρονου τεχνίτη κοσμηματοποιίας. Από το εργαστήριο της οδού Ιουστινιανού ξεκινούν το μεγάλο τους ταξίδι στον κόσμο. Αναζητείστε τα στο "Μη μαδάς τη Μαργαρίτα workshop" και "Μη μαδάς τη Μαργαρίτα shop" ή σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα καταστήματα.

"Μη μαδάς τη Μαργαρίτα Workshop"

Η αγάπη για το κόσμημα ως σύγχρονο ζωντανό αντικείμενο αλλά και η επιθυμία για επαφή με τους αποδέκτες της δημιουργίας τους, οδήγησε τις δύο Μαργαρίτες στο να διαμορφώσουν το εργαστήριό τους ως ένα ανοιχτό workshop. Ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει από κοντά τη δουλειά τους και έχει ταυτόχρονα τη δυνατότητα να πάρει μέρος στη δημιουργική τους διαδικασία παραγγέλνοντας ένα απολύτως προσωπικό κομμάτι που θα κατασκευαστεί ειδικά για να γίνει ένα πολύ ξεχωριστό δώρο, να σημαδέψει μια σημαντική στιγμή, να ξεκινήσει ή να ξεδιπλώσει μια προσωπική ιστορία και πάντως σίγουρα να παραμείνει πολύτιμο για πολύ πολύ καιρό. Στο "Μη μαδάς τη Mαργαρίτα workshop" εκτός από τις συλλογές του "Μη μαδάς τη Mαργαρίτα" μπορεί επίσης να βρει κανείς ξεχωριστά κομμάτια που οι Μαργαρίτες αγαπούν από άλλους επιλεγμένους κατασκευαστές κοσμημάτων, καθώς και σύγχρονα κεραμικά αντικείμενα.